Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Haziran 2014 Pazar

Asrın Kumpası





Asrın Kumpası

Her zaman yazarım ve söylerim:
Adı ister Balyoz, ister Ergenekon, ister Poyrazköy olsun...
Bu davaların hiçbirinin hukuksal bir değeri ve anlamı olmadığı gibi,
Vicdanlarda da karşılığı yoktur...
Ortaya atılan hiçbir delil, hiçbir iddia gerçekleri yansıtmamaktadır.
Yıllardır kendi ülkelerinde esir ve tutsak edilen askerlerimizin,
Özgürlüklerine kavuşacağı günleri ile
Paralelcilerle işbirliği yapanların sonları da çok yakındır...
Siz de yakından bilirsiniz ki,
Tutsak edilen askerlerin eşleri, çocukları, aileleri
Yıllardır usanmadan, bıkmadan mücadeleye devam ediyorlar.
Benim de zaman zaman gittiğim ve izlenimlerimi buradan paylaştığım
Sessiz Çığlık eylemlerinin yanında,
Yurtdışında da bu davalarla ilgili toplantılar yapılıyor ve
Kamuoyu, basın bilgilendiriliyor.
İşte bunlardan biri, geçtiğimiz günlerde ABD’de yapıldı.
Önceki gün, ABD’deki bu organizasyon gerçekleştiren
Sevtap Schreffler’den daha ayrıntılı bilgiler istedim.
Kendisi, arkadaşlarıyla da bir araya gelerek bir metin hazırlamışlar.
Kendilerine teşekkür ederken, sizlere bu metni sunuyorum...
Yapılacak olan şey belli:
Yılmak yok, yola devam...

BALYOZ DAVASI ABD’DE TARTIŞILDI

Semineri düzenleyenler...


Washington DC’de bulunan Türk Politikaları Merkezi (Turkish Policy Center) 9 Haziran, 2014 günü, ABD’nin başkenti Washington’da Kongre üyelerinin ofislerinin de bulunduğu Cannon Ofis binasında son derece önemli bir konuya ev sahipliği yaptı. 
Toplantının konuşmacıları Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Pınar Doğan ve ABD’nin önde gelen Dijital Suç Analiz kuruluşlarından biri olan Arsenal Consulting şirketinin başkanı ve Dijital Adli Analiz uzmanı Mark Spencer di. 
Turkish Policy Center (TPC) tarafından düzenlenen “Dijital Adli Analiz ve Türkiye’de Adalet: Balyoz Davası” (“Digital Forensics & Justice in Turkey: The Sledgehammer Case”) konulu toplantı aralarında ABD Temsilciler Meclisi görevlilerinin de olduğu kalabalık bir dinleyici grubu tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.


Pınar Doğan’ın Konuşmasının Ana Noktaları:
Balyoz davasında 18 yıla mahkum edilen General Çetin Doğan’ın kızı,  Dr. Pınar Doğan, Balyoz davasının başladığı günden bugüne kadar gelinen sürecitüm açıklığı ile paylaştı. Davanın savcı ve hakimlerinin sadece dijital delilleri  göz önünde bulundurarak iddianame hazırladıklarını ve uzun bir zaman sürecinde sanık avukatları aracılığı ile yapilan hiç bir itirazın kabul edilmediğini belirtti. Yaklaşık 1,5 yıl süren uğraştan sonra mahkemeden iddianamede yer alan belgeleri alabildiklerini; söz konusu CD’lerde ve yazılı belgelerde bulunan tutarsızlıkları fark edince ciddi bir araştırma başlattıklarını söyledi. 
Öncelikle iddia makamının sunduğu sözde delillerde, örneğin görevli bir komutanın Ankara’da darbe
Pınar DOĞAN
planı yapılan bir toplantıya katıldığını fakat söz konusu komutanın o tarihlerde İtalya’da görevli olduğunu defalarca ispatladığı halde hakimlerin bu bilgileri reddettiğini belirtti.
Pınar Doğan, Balyoz sürecinde görevli savcı ve hakimlerin arasında tek bir kişinin bile baştan aşağı tutarsızlık ve sahtelik dolu iddianameye itiraz etmediğini, eğer etmiş olsalardı bu davanın anında düşmesi gerektiğini, dolayısı ile adalet görevlilerinin tamamen iktidarın istediği bir biçimde hareket ettiğini ve adalet makamının hiç bir güvenilirliği olmadığını verdiği sayısız örneklerle izleyicilere aktardı. Geçmişte Zaman gazetesinde yazılanlardan örnekler vererek darbe planlarını gerçekmiş gibi gösteren asılsız haberlerin medyada yer alması Türkiye’yi yöneten bir grubun planlarının bir parçası olduğunu ve bu süreçte bazı polis yetkililerinin ve iktidar tarafından seçilmiş yargı üyelerinin bu plana ortak olduklarının çok açık olduğunu belirtti. Ayrıca, CD’leri düzenleyen kişilerin bu süreçte bir çok hatalar yaptığını ve bu hatalar sonucunda da Balyoz davasının çürütülmesinde önemli bir rol oynadıklarını söyledi. İkinci konuşmacı, ABD’nin önde gelen Dijital Suç Analiz kuruluşlarından biri olan Arsenal Consulting şirketinin başkanı ve Dijital Adli Analiz uzmanı Mark Spencer,  Balyoz CD’lerinin sahteliğini en ufak bir şüphe olmaksızın nasıl kanıtladıklarını teknik detayları ile sundu. Dijital Adli Analiz Uzmanı Mark Spencer bu kadar geniş kapsamlı bir sahteciliğe ilk kez rastladıklarını ve ilk başlarda inanmakta güçlük çektiklerini, CD’leri incelemeye başladıkları süreçte birbiri ardından 
ortaya çıkan bulgularla olayın çok açık bir düzmece olduğunu ispatlayabildiklerini söyledi.

 Mark Spencer’in konuşmasından ana başlıklar:
* Bilindiği üzere Windows işletme sistemi gerçekleşen her operasyon için yükselen numara sırası ile LSN (Log Sequence Number) veri tabanını güncelleştirir. 
Buna göre (tekrar kullanılmadığı takdirde) LSN numaraları bilgisayar saatinden bağımsız olarak bilgisayarda gerçekleşen operasonların sırasını tesciller.  Arsenal  firması Windows İşletim Sisteminin kullandığı LSN numaralarından yararlanarak CD’lerdeki dosya tarihlerinin iddia edildiği tarih ve sıralamada olamayacağını teknik olarak ispat etmiştir.
* Arsenal firması 11 ve 17 numaralı CD’lerde bulunan 76 dokumanda sahtecilik yapıldığını ve bu belgelere ilişkin tarih ve saatlerin de sahte olduğunu belirlemiştir.
*  Arsenal firması tekrarlanmayan LSN numaralarından yola çıkarak tarih tutarsızlıkları hakkında çarpıcı örnekler vermistir. Örneğin:
1. Hard Disk #5’te LSN dosya yaratılış numarası 4264, tarihi 15 Temmuz, 2009.
2. Hard Disk #5’in yaratılış LSN numarası 4265, yaratılış tarihi 8 Nisan 2004.
3. Bu haliyle (zaman makinası icat edilmediğine göre) büyük bir çelişkidir.
*Arsenal firması 11 ve 17 numaralı CD’lerde yer alan 67 dokumanda “Calibri” fontunun kullanıldığını veya bu dokumanların kullanıcıların normalde görmediği kısımlarında “Calibri” fontuna referans olduğunu tespit etmiştir. Microsoft ofis programının içinde “Calibri” fontu içeren ilk versiyonu 2006 yılı ortalarında piyasaya sürülmüştür. İddianame bu dosyaların en son 2002 ve 2003 tarihlerinde kayıt edilmiş olduğunu belirtiyor. O tarihlerde “Calibri “fontu olmadığından bu dosyaların 2006’dan sonra oluşturulduğu kesindir ve dolayısıyla sözü geçen belgelerin gerçek olma olasılıkları yoktur.
* Arsenal çok kapsamlı bir analiz sonucu 11, 16 ve 17 numaralı CD’lerde bulunan 337 Microsoft Office dokumanında Compressed XML (Extensible Markup Language) bilgisayar kodunun referansını tespit etmiş, ve 11 ve 17 numaralı CD’lerdeki 9 adet Power Point dokumanında da Compressed XML olduğunu belirlemiştir. Bu bilgisayar kodu 2003 senesinde henüz kullanımda olmadığı için, bu belgelerin iddia edildiği gibi 2002 ya da 2003’te hazırlanmış olmaları mümkün değildir.
Mark Spencer

* Arsenal firması dosyalarda kullanıcıların normalde göremeyeceği fakat Windows sisteminin kullandığı kısımlarını analiz edince, ZIP dosyalarında 6274 adet Compressed XML şemasının 2006 yılında tamamlanmış olduğunu belirledi. Bu şemalar ilk olarak Office 2007 programında yer almaktadır. Dolayısı ile 2002-03 tarihlerinde kullanılmış olmaları imkansızdır.
* Arsenal Consulting firması Balyoz (ve diğer davalar hakkında) raporunu yayınlamadan önce raporu önde gelen başka dijital kriminal uzman firmalarına da teyit ettirmiştir.
* Arsenal firması Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) davasındaki bilgisayar dosyalarını da detaylı bir şekilde analiz etmiştir. Bu analizin sonuçları dijital suç analiz konusun önde gelen dergilerinden Digital Forensics Magazine’in Şubat 2014 sayısında “Beyond Timelines - Anchors in Relative Time“ başlıklı makalesinde yayınlanmıştır. 
Balyoz davasındaki dosyalara çok benzer bir şekilde sayısız tarih ve zaman tutarsızlıkları teknik olarak ispat edilmiştir. 
* ÇYDD davasının ana delili derneğin Kadıköy’de bulunan ofisindeki bilgisayarından çıkarılan hard disk’tir. Bilgisayarın bu hard disk ile en son kullanım kaydı 10 Nisan, 2009 Cuma olup, polis tarafından el konulma tarihi ise 13 Nisan, 2009 Pazartesi’dir.
* İddianemede hard disk’in dijital imajının 15 Mart, 2009 olduğu gözükmektedir. Yani bilgisayar’a el konulmadan 25 gün önce!
* Arsenal firması analizinde Windows sisteminin NTSF $LogFile veri tabanından yararlanmıştır. NTSF $LogFile sistemi (daha evvel ismi geçen LSN veri tabanına benzer olarak)  Windows sisteminde gerçekleşen işlemleri sırasıyla numaralayıp veri tabanına kaydeder. Bu numaralar tekrarlanmaz ve bilgisayar’ın saat/tarihinden bağımsız olarak artan bir şekilde devam eder. Bu numaralar da işlemlerin hangi sıra ile gerçekleştiğini tescil eder.
* NTSF $LogFile veri tabanından yararlanarak Arsenal Consulting firması son derece çarpıcı düzmeceleri ortaya çıkarmıştır. En önemli bulgular:
1. Sözü geçen hard disk’in Kadıköy’de el konulduktan sonra başka bir bilgisayar’a bağlandığını ve ondan sonra hard disk üzerinde tam 74.408 operasyon (!) gerçekleştiği ispatlamıştır.
2. İddianamede kaydı geçen TÜM dosyaların hard disk’e polis tarafından el konulduktan sonra kaydedildiği ispat edilmiştir.
3. Hard disk ÇYDD bilgisayarına bağlı iken o bilgisayardakı TEK hard disk olduğu Windows kayıtlarında (Registry) tescillenmiştir. Durum böyle olmasına rağmen, polis bilgisayara el koyduktan sonra hard disk üzerinde gerçekleşen işlemlerin (ÇYDD hard diski hariç) bilgisayara 6 tane daha hard disk ile beraber bağlı olduğu sabitlenmiştir. Yani polis el koyduktan sonra gerçekleşen 74.408 bilgisayar operasyonu aynı anda 6 tane daha hard disk bağlantılı bir bilgisayarda gerçekleşmiş, ve iddianamede suç delili olarak gösterilen tüm dosyalar bu ortamda ÇYDD hard diskine el konulduktansonra yüklenmiştir.
Not: 
Söz konusu Balyoz CD’lerde neler var?
Balyoz davasının en çarpıcı iddiaları arasında hükümete karşı darbe planı, camilerin bombalanması, bir Türk savaş uçağının düşman bir devlet tarafından düşürülmüş süsü verilerek tezgahlanacağı ve ülkede huzursuzluk ortamı yaratacak karışıklıklar çıkartmak gibi pek çok düzmece iddialar bulunuyor..."


BİLGİ 1:
Bu davalarla ilgili olarak, bana gerek telefonla ulaşan ve gerekse bilgi belge göndererek katkı koyan tüm asker ailelerine, yakınlarına teşekkür ediyorum... 
Yazılarda adı geçen komutanların hiç birini tanımıyorum... 
Hiç biriyle yakınlığım veya arkadaşlığım yok... 
Ben sadece mesleki, toplumsal ve bireysel sorumluluklarımı yerine getiriyorum... 
Bilinmesini isterim ki, bu davaların sürekli gündemde kalması adına, tarafıma gönderilen tüm mektupları, ailelerin yazılarını mutlaka yayınlayacağım...

BİLGİ 2:
Bu konularla ilgili diğer yazıları okumak için tıklayın.

http://vecdialtay.blogspot.com.tr/2014/05/ne-kadar-onurlu-kaldgmz-onemli.html








* 35'LİĞİ takip eden, başta Türkiye olmak üzere; Afganistan, Amerika, Angola, Almanya, Avusturya, Avustralya, Arnavutluk, Azerbaycan, Arjantin, Belçika, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Ekvador, Endonezya, Fas, Fransa, Filipinler, Finlandiya, Güney Afrika, Güney Kore, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsviçre, İsrail, İsveç, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kosta Rika, Kolombiya, Kuveyt, Makedonya, Malta, Malezya, Mısır, Moldova, Monako, Libya, Litvanya, Lübnan, Nijerya, Norveç, Özbekistan, Pakistan, Panama, Portekiz, Polonya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sırbistan, Singapur, Suudi Arabistan, Tayvan, Tayland, Ukrayna, Venezuela, Vietnam ve Yunanistan'da yaşayan ve de yazılarıyla katkı koyan, önerilerini paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz…

Not : Bu veriler, Blogspot'un kontrol panelinden aktarılmıştır...



Yorum, istek ve önerilerinizi yazabilir, 
paylaşabilirsiniz...
Eğer yorumunuzu yazdığınız halde
gönderemiyorsanız veya teknik arıza çıkıyorsa,
lütfen, altay@vecdialtay.net mail adresine
mail gönderiniz...




altay@vecdialtay.net








BU SİTE, BASIN MESLEK İLKELERİNE, ÇOCUK, KADIN, İNSAN VE 
HAYVAN HAKLARINA UYMAYI TAAHHÜT EDER...

BU SİTEDE YAYINLANAN YAZILARI KAYNAK GÖSTERMEK KOŞULUYLA
PAYLAŞABİLİR, ALINTI YAPABİLİR VE KULLANABİLİRSİNİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder